Uwielbiam wszelkiego rodzaju gulasze. Ten z czerwoną fasolka
jest naprawdę pyszny!
2 cebule
1/2 czerwonej papryki
500 g mięsa gulaszowego z łopatki
Przyprawa do wieprzowiny
5-6 pieczarek
220 g czerwonej fasolki konserwowej JAMAR
1 szklanka bulionu wołowego
4 łyżki koncentratu pomidorowego
0,5 łyżeczki pieprzu cayenne
0,5 łyżeczki słodkiej papryki
Sól
Pieprz
Olej
Cebulę oraz paprykę kroimy w
kosteczkę. Szklimy na rozgrzanym oleju.
Mięso kroimy na mniejsze kawałki, przyprawiamy przyprawą do wieprzowiny.
Dodajemy do cebuli i papryki. Dusimy, często mieszamy aby się nie przypaliło.
Po kilku minutach dokładamy pokrojone w plasterki pieczarki i odsączoną
czerwoną fasolkę. Podlewamy bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym.
Doprawiamy przyprawami. Całość mieszamy i dusimy pod przykryciem na wolnym
ogniu przez 1,5 godziny. Gdy bulion nam wyparuje możemy delikatnie podlać mięso
wodą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz