niedziela, 22 maja 2016

Schabowe kieszonki z serowo paprykowym nadzieniem

Kolejne proste i smaczne danie obiadowe. Jak widać tradycyjnego schabowego możemy przygotować na wiele różnych sposobów. Połączenie trzech rodzajów sera sprawia, że kieszonki są bardzo pyszne!



500 g schabu wieprzowego
Sól
Pieprz
100 g żółtego sera
50 g sera feta
50 g serka topionego
1/4 czerwonej papryki
1 jajko
Bułka tarta do panierowania
Olej do smażenia

Schab dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na cienkie plastry, rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy sola i pieprzem. Sery –  żółty, feta i topiony kroimy w kosteczkę. Paprykę drobno siekamy. Wszystko razem mieszamy delikatnie rozgniatając widelcem.  Na każdym płacie mięsa układamy do dużej łyżce serowego farszu.
Składamy na pół, dociskamy brzegi. Każdą kieszonkę obtaczamy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano  na rozgrzanej patelni  z każdej strony.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz