Kolejne proste i smaczne danie obiadowe. Jak widać
tradycyjnego schabowego możemy przygotować na wiele różnych sposobów.
Połączenie trzech rodzajów sera sprawia, że kieszonki są bardzo pyszne!
500 g schabu wieprzowego
Sól
Pieprz
100 g żółtego sera
50 g sera feta
50 g serka topionego
1/4 czerwonej papryki
1 jajko
Bułka tarta do panierowania
Olej do smażenia
Schab dokładnie myjemy, osuszamy
papierowym ręcznikiem. Kroimy na cienkie plastry, rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy
sola i pieprzem. Sery – żółty, feta i
topiony kroimy w kosteczkę. Paprykę drobno siekamy. Wszystko razem mieszamy
delikatnie rozgniatając widelcem. Na
każdym płacie mięsa układamy do dużej łyżce serowego farszu.
Składamy na pół, dociskamy brzegi. Każdą kieszonkę obtaczamy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z każdej strony.
Składamy na pół, dociskamy brzegi. Każdą kieszonkę obtaczamy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z każdej strony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz