Roladki z wypływającym serem i
obłędną panierką. W każdym kęsie wyczuwalny jest smak leśnych grzybów i
cebulki. Amarantus dodał dodatkowej chrupkości mięsu.
Na przyjęciu urodzinowym oprócz słodkości, nie może oczywiście zabraknąć pysznego mięska. Taką uroczystością są 3 urodziny Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie. Gospodarzom Marco Ghia i Emiliano Castagna chciałabym życzyć kolejnych lat świetnej zabawy z tworzenia nowych smaków i wyszukanych dań. Aby każdy kolejny dzień przynosił nowe pomysły i inspiracje, a zapachy roznosiły się po całej Warszawie i przyciągały tłumy. Aby nigdy nie zabrakło w Was pasji i zapału do gotowania a także uśmiechu i radości. STO LAT!
500 g fileta z piersi kurczaka
150 g żółtego sera
Przyprawa do kurczaka
Sól
Pieprz
Olej do smażenia
Panierka:
15 g suszonych borowików
0,5 szklanki prażonej cebulki
0,5 szklanki amarantusa
ekspandowanego
5 łyżek bułki tartej
0,5 łyżeczki wędzonej papryki
1 jajko
Panierka:

super mięsko,na niedzielny obiadek idealne
OdpowiedzUsuńDziękuję :-)
Usuń