wtorek, 2 sierpnia 2016

Tapas z papryką i tuńczykiem

Niewielki pyszne przekąski podawane na czosnkowych grzankach są świetną przekąską na domowe imprezy. Te z tuńczykiem, papryką, pomidorem i zielonymi oliwkami są rewelacyjne w smaku!




Czosnkowa bagietka lub grzanki pszenne z czosnkiem
1/2 czerwonej papryki
1 pomidor
2 łyżki zielonych oliwek z czosnkiem i ziołami
150 g tuńczyka w oliwie z oliwek
2 łyżki natki pietruszki
1,5 łyżki majonezu
1 ząbek czosnku
Sól
Pieprz

Czerwoną paprykę oraz pomidora kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Oliwki kroimy w plasterki, tuńczyka na mniejsze kawałki. Natkę pietruszki siekamy. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Delikatnie łyżką nakładamy na czosnkowe grzanki lub bagietki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz