Niewielki pyszne przekąski podawane na czosnkowych
grzankach są świetną przekąską na domowe imprezy. Te z tuńczykiem, papryką,
pomidorem i zielonymi oliwkami są rewelacyjne w smaku!
Czosnkowa bagietka lub grzanki pszenne z czosnkiem
1/2 czerwonej papryki
1 pomidor
2 łyżki zielonych oliwek z czosnkiem i ziołami
150 g tuńczyka w oliwie z oliwek
2 łyżki natki pietruszki
1,5 łyżki majonezu
1 ząbek czosnku
Sól
Pieprz
Czerwoną paprykę oraz pomidora
kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Oliwki kroimy w plasterki, tuńczyka na
mniejsze kawałki. Natkę pietruszki siekamy. Wszystkie składniki mieszamy z
majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą i
pieprzem. Delikatnie łyżką nakładamy na czosnkowe grzanki lub bagietki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz