500 g karkówki
2 cebule
0,5 kg pieczarek
1 zupa cebulowa
przyprawa do karkówki
keczup
śmietana 12%
olej
2 cebule
0,5 kg pieczarek
1 zupa cebulowa
przyprawa do karkówki
keczup
śmietana 12%
olej
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Posypać przyprawą do
karkówki, przykryć folią aluminiową i wstawić na jakiś czas do lodówki.
Pieczarki pokroić w plastry, cebulę w piórka i podsmażyć wszystko na patelni. W
naczyniu żaroodpornym wyłożyć dno podsmażonymi pieczarkami z cebulą, następnie
położyć na to plastry karkówki i znów kolejną warstwę pieczarek. Całość posypać
zupą cebulową.
Tak poukładaną karkówkę wysmarować na przemian keczupem i
śmietaną. Piec w piekarniku ok. 90 min w 180 C.
Karkówkę najlepiej
przyprawić i zostawić w lodówce na całą noc. Tak zamarynowane mięso można
również wykorzystać na grilla.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz