Aromatyczne pomidory nadziane warzywami z ryżem i soczystym
kurczakiem. Smaku dodaje kolendra.
6 pomidorów
500 g kurczaka
Przyprawa do mięsa
1 cebula
200 g pieczarek
250 g warzyw na patelnię z ryżem i pieczarkami (użyłam Hortex)
Sól
Pieprz
Ostra czerwona papryka
Kolendra
Olej do smażenia
Z pomidorów ścinamy wierzch, środek wydrążamy (tak żeby nie
uszkodzić ścianek). Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy przyprawą
do mięsa. Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki w pół plasterki. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i
pieczarki, delikatnie podsmażamy po czym dodajemy kurczaka i miąższ z
wydrążonych pomidorów. Po 7 minutach dodajemy mieszankę warzyw na patelnię z
ryżem i pieczarkami. Wszystko dokładnie mieszamy, przyprawiamy ostrą czerwoną
papryką, kolendrą, solą i pieprzem. Dusimy do miękkości mięsa i warzyw.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz