czwartek, 8 stycznia 2015

Faszerowane pomidory


Aromatyczne pomidory nadziane warzywami z ryżem i soczystym kurczakiem. Smaku dodaje kolendra.

6 pomidorów
500 g kurczaka
Przyprawa do mięsa
1 cebula
200 g pieczarek
250 g warzyw na patelnię z ryżem i pieczarkami (użyłam Hortex)
Sól
Pieprz
Ostra czerwona papryka
Kolendra
Olej do smażenia

Z pomidorów ścinamy wierzch, środek wydrążamy (tak żeby nie uszkodzić ścianek). Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do mięsa. Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki w pół plasterki.  W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i pieczarki, delikatnie podsmażamy po czym dodajemy kurczaka i miąższ z wydrążonych pomidorów. Po 7 minutach dodajemy mieszankę warzyw na patelnię z ryżem i pieczarkami. Wszystko dokładnie mieszamy, przyprawiamy ostrą czerwoną papryką, kolendrą, solą i pieprzem. Dusimy do miękkości mięsa i warzyw. Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz