Feria
czerwonych kolorów- papryka, pomidorki cherry, czerwona fasola oraz ostra
mieszanka smaków czyli moje chili con care.
Składniki:
500 g makaronu penne
500
g mięsa mielonego wieprzowego
4
duże pieczarki
1
duża biała cebula
1
czerwona papryka
1
zielona papryka
7
pomidorków cherry
3
ząbki czosnku
1
papryczka chilli
150
g czerwonej fasoli
5
łyżeczek koncentratu pomidorowego
Zioła
prowansalskie
Pieprz
Sól
Ostra
czerwona papryka
Słodka
czerwona papryka
Pieprz
cayenne
Oliwa
z oliwek
Pieczarki,
czerwoną i zieloną paprykę i cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na
rozgrzanej oliwie z oliwek. Czosnek oraz papryczkę chilli przeciskamy przez
praskę. Pomidorki kroimy na ćwiartki i dusimy razem z warzywami do zmniejszenia
objętości. Następnie dodajemy mięso mielone i czerwoną fasolę. Wszystko dusimy
przez 15 minut. Na końcu wlewamy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy
wszystkimi przyprawami. Dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze 10 minut. Makaron
gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Przygotowane mięso mielone łączymy z
makaronem penne.
Przepis wygrał w konkursie na portalu e-mieszkanie.pl oraz smaker.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz