Smaczny obiad podany w elegancki
sposób. Tak przygotowane mięso ładnie prezentuje się na talerzu. Znakomity
pomysł na rodzinny obiad.
1,7 kg kurczak (w całości)
1 czerwona papryka
1 cebula
500 g pieczarek
1 marchewka
Przyprawa do kurczaka
Liść lubczyku
Ostra czerwona papryka
Sól
Pieprz
Olej do smażenia
Paprykę i cebulę kroimy w
kosteczkę, pieczarki w półplasterki. Wszystko podsmażamy na rozgrzanej patelni.
Przyprawiamy solą i pieprzem. Kurczaka dokładnie nacieramy przyprawą do
kurczaka i czerwoną ostrą papryką. Środek wypełniamy przygotowanym farszem.
Kurczaka zamykamy dokładnie wykałaczkami tak aby nic ze środka nie wypadło.
Wierz posypujemy lubczykiem. Układamy mięso na blaszce, obkładamy większymi
pieczarkami i pokrojoną marchewką. Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w
200*C przez 1 godzinę 20 minut. Pod koniec można zdjąć folie i zarumienić
skórkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz