Szybkie w przygotowaniu i bardzo proste naleśniczki.
Przecież naleśniki nie muszą być tylko i wyłącznie na słodko,te z
wołowym farszem.
Ciasto:
1 szklanka mąki pszennej
2 jajka
0,5 łyżeczki ostrej papryki
0,5 łyżeczki soli
Ok. 1 szklanka mleka
Farsz:
500 g mięsa mielonego wołowego
1 czerwona papryka
200 g pieczarek
3 łyżki keczupu
Przyprawa meksykańska
Sól
Pieprz
Składniki na ciasto miksujemy. W razie potrzeby dolewamy
mleka gdy jest za gęste. Smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni.
Pieczarki oraz paprykę kroimy w kosteczkę. Rozgrzewamy w
rondelku olej, dodajemy warzywa, dusimy przez 10 minut.
Następnie dodajemy
mięso, dokładnie mieszamy i dalej dusimy.
Pod koniec dodajemy keczup oraz przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą
meksykańską. Delikatnie studzimy.
Farszem napełniamy naleśniki i zwijamy w rulonik.
Smacznego!
Przypomina nieco meksykańskie dania więc z chęcią wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńTo prawda, w smaku jest ostre i wyraziste:-)
Usuń