Jeden z moich ulubionych smaków-
połączenie ostrości z nutą słodyczy. Polecam na szybki obiad gdy mamy mało
czasu na jego przygotowanie.
500 g filetu z kurczaka
Przyprawa do mięsa
0,5 czerwonej papryki
0,5 żółtej papryki
200 g pieczarek
1 cebula
100 ml soku z ananasa
200 ml wody
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
0,5 łyżeczki ostrej czerwonej papryki
0,5 łyżeczki curry
0,5 łyżeczki kardamonu
Szczypta imbiru
Sól do smaku
Pieprz
Cebulę kroimy w piórka. Papryki
kroimy w kosteczkę. Pieczarki w plasterki. Filet z kurczaka myjemy i osuszamy,
kroimy w kostkę oraz przyprawiamy przyprawą do mięsa. Na patelni rozgrzewamy
olej, wrzucamy cebulę i pieczarki, podsmażamy. W garnku rozgrzewamy olej,
wrzucamy papryki i kurczaka. Gdy jest podsmażony dokładamy pieczarki z cebulą.
Dolewamy wodę, sok z ananasa i przyprawiamy koncentratem pomidorowym, czerwona
papryką, curry, kardamonem, imbirem, solą i pieprzem. Dusimy do miękkości.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz