Znakomita ryba w połączeniu z pikantną marynatą z limonką,
bukiet warzyw i ryż z czerwoną fasolą sprawiają, że danie jest naprawdę
idealne. Dobra marynata to podstawa wszystkiego.
Kto ma dziś ochotę na taką rybkę?
500 g pstrąga łososiowego
Marynata:
0,5 łyżeczki słodkiej papryki
0,5 łyżeczki suszonego czosnku
0,5 łyżeczki białego pieprzu
0,5 łyżeczki oregano
0,5 łyżeczki tymianku
0,5 łyżeczki ostrej papryki
Otarta skórka oraz sok z 1/2 limonki
2 łyżki oleju
Dodatkowo:
250 g warzyw na patelnię Hortex
100 g ryżu
50 g czerwonej fasoli
Rybę dokładnie oczyszczamy i
układamy na blaszce. W miseczce mieszamy wszystkie składniki na marynatę.
Smarujemy pstrąga i odstawiamy do lodówki na jakąś godzinę. Po tym czasie
przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200*C przez
30 minut. Warzywa podsmażamy na patelni do miękkości. Ryż gotujemy w delikatnie
osolonej wodzie. Łączymy z czerwoną fasolą. Wszystko układamy na talerzu. Możemy
udekorować świeżą bazylią.
musimy wypróbować ten przepis
OdpowiedzUsuńzapraszamy do nas
blotodlazuchwalych.blogspot.com
Koniecznie, polecam:-) Zapraszam do polubienia mojego bloga na Fb:-)
Usuń