Uwielbiam dania z curry. Tym razem
połączyłam szynkę wieprzową z cukinią, pieczarkami i żółtą papryką. Świetny
jednogarnkowy obiadek.
1 kg szynki wieprzowej
Przyprawa do wieprzowiny
1 cukinia (zielona)
1 cebula
1 żółta papryka
7 pieczarek
0,5 łyżeczki pieprzu
0,5 łyżeczki słodkiej papryki
Szczypta ostrej papryki
1 łyżeczka curry
Sól do smaku
Olej do smażenia
1 szklanka wody
Szynkę kroimy w dość duże
kawałki. Przyprawiamy przyprawą do wieprzowiny. W garnku rozgrzewamy olej i
przekładamy mięso. Podsmażamy. Paprykę oraz cebulę kroimy w kosteczkę i
podsmażamy na patelni. Dodajemy do mięsa. Cukinię kroimy w kostkę, pieczarki w
plasterki. Również przekładamy do szynki. Podlewamy wodą i doprawiamy pieprzem,
solą, słodką oraz ostrą papryką oraz curry. Dusimy około 60 minut na wolnym
ogniu. Smacznego!
ostatnio robiłam kurczaka curry i muszę przyznać, że zapachy powinny przenikać przez monitor, ja je czuje, są nieziemskie! :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i zapraszam do mnie :)
To prawda rewelacyjne danie:-)
Usuń