wtorek, 24 marca 2015

Karkówka zapiekana z cebulką i serem

Mięciutka i przeniknięta smakiem cebulki karkówka, dodatkowo z ciągnącym serem. Idealny obiad!



700 g karkówki
Przyprawa do wieprzowiny
1 duża cebula
Płatki czosnku
2 łyżki keczupu
100 g sera
Koperek

Karkówkę kroimy na plastry. Przyprawiamy przyprawą do wieprzowiny. Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na złoty kolor . Na karkówce rozkładamy kilka płatków czosnku i przysmażoną cebulkę. Wszystko smarujemy keczupem. Przykrywamy folia aluminiową i odstawiamy na jakiś czas do lodówki ( u mnie 12 godzin). Wstawiamy na nagrzanego do 190*C piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę 10 minut. Przed końcem zdejmujemy folię i posypujemy startym żółtym serem. Po wyjęciu posypujemy świeżym koperkiem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz