Mięciutka i przeniknięta smakiem cebulki karkówka, dodatkowo
z ciągnącym serem. Idealny obiad!
700 g karkówki
Przyprawa do wieprzowiny
1 duża cebula
Płatki czosnku
2 łyżki keczupu
100 g sera
Koperek
Karkówkę kroimy na plastry.
Przyprawiamy przyprawą do wieprzowiny. Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na
złoty kolor . Na karkówce rozkładamy kilka płatków czosnku i przysmażoną
cebulkę. Wszystko smarujemy keczupem. Przykrywamy folia aluminiową i odstawiamy
na jakiś czas do lodówki ( u mnie 12 godzin). Wstawiamy na nagrzanego do 190*C
piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę 10 minut. Przed końcem zdejmujemy folię i
posypujemy startym żółtym serem. Po wyjęciu posypujemy świeżym koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz