Rewelacyjne połączenie kurczaka, dymki i czosnku. Sos jest
kremowy i bardzo wyrazisty. Danie rewelacyjne! Bardzo szybki w przygotowaniu
obiad!
400 g filetu z piersi kurczaka
Przyprawa do kurczaka
3 cebule dymki + szczypiorek
5 ząbków czosnku
3 łyżki śmietany 18%
Sól
Pieprz
100 g ryżu
Olej do smażenia
Filet z kurczaka myjemy i kroimy
w kosteczkę. Przyprawiam przyprawą do kurczaka. Cebulę kroimy w piórka, szczypiorek
siekamy. Rozgrzewamy olej na patelni. Szklimy przez chwilkę cebulę, dodajemy
kurczaka. Dokładnie mieszamy i przeciskamy przez praskę czosnek. Na samym końcu
dodajemy śmietanę i doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy jeszcze chwilkę aby wszystko
połączyło się ze śmietanką. Ryż gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej
wodzie. Danie posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.
Właśnie zjedliśmy - REWELACJA :)
OdpowiedzUsuńAle się cieszę, że smakowało:-) Dziękuję :-)
Usuń