Ekspresowy obiad, ponieważ jego
przygotowanie zajmuję zaledwie 25 minut. Smak rewelacyjny – szpinak i ciągnący
ser.
500 g filetu z kurczaka
Przyprawa do kurczaka
150 g pieczarek
100 g żółtego sera
250 g szpinaku (mrożonego)
4 ząbki czosnku
Sól
Pieprz
Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i
kroimy w kostkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka i wrzucamy na rozgrzaną
patelnię z odrobiną oliwy. Pieczarki kroimy w ćwiartki, ser w kosteczkę. Do
kurczaka dokładamy pieczarki, podsmażamy około 5 minut. Następnie dodajemy
szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy i dusimy pod przykryciem.
Na końcu dodajemy ser i doprawiamy solą i pieprzem.
Kupiłas mnie tym daniem, wszystko co lubię
OdpowiedzUsuńCieszę się, że trafiłam w Twoje kubki smakowe:-)
UsuńDziękuję:-)
OdpowiedzUsuń