Pomidorowe, mięciutkie i pachnące bigosem skrzydełka.
Świetny pomysł z kapustą.
1 kg skrzydełek
Przyprawa do mięsa
Biały pieprz
Sól
1/2 główki białej kapusty
Ostra czerwona papryka
200 g koncentratu pomidorowego
2 szklanki wody
Skrzydełka myjemy, osuszamy i
przyprawiamy przyprawą do mięsa, solą i białym pieprzem. Odstawiamy na jakiś
czas do lodówki, najlepiej na kilka godzin. Kapustę szatkujemy w piórka (jak na
bigos). Gotujemy w wodzie około 30 minut. Odcedzamy. Układamy w naczyniu
żaroodpornym, doprawiamy ostrą czerwoną papryką. Na kapuście układamy
skrzydełka. Całość zalewamy wodą z
koncentratem pomidorowym. Pieczemy pod przykryciem w nagrzanym do 200*C
piekarniku przez 60 minut. Pod koniec pieczenia możemy zdjąć pokrywkę, żeby
mięso ładnie się zarumieniło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz