Gdy nam się spieszy, mamy mało czasu na przygotowanie
obiadu, a domownicy głodni polecam taki oto gulasz.
4 cebule
200 g ryżu
300 g kiełbasy zwyczajnej
300 g pieczarek
Pęczek natki pietruszki
1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki Piątnica (kupisz tutaj)
1 łyżeczka przyprawy do mięs i sosów Rafex (kupisz tutaj)
Sól, Pieprz
1,5 szklanki bulionu
3 łyżki keczupu
Cebulę obieramy i kroimy w
piórka, kiełbasę w pół plasterki. Rozgrzewamy olej na patelni, szklimy cebulę i
po ok. 5 minutach dokładamy kiełbasę.
Pieczarki kroimy w plasterki. Podsmażoną cebulę z kiełbaską przekładamy
do garnka, dokładamy pieczarki, podlewamy bulionem. Wszystko mieszamy,
doprawiamy przyprawami, dusimy na wolnym ogniu do miękkości. Na samym końcu
dodajemy keczup i posiekaną natkę pietruszki. Ryż gotujemy w delikatnie
osolonej wodzie. Ugotowany łączymy w kiełbasianym gulaszem. Dodatkowo możemy
posypać danie koperkiem.
omnomnomnom zapowiada się pysznie:) obowiązkowo muszę wypróbować!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie:)
fochzprzytupem.blogspot.com
www.facebook.com/pages/FOCH-z-przytupem/727676660654507
instagram.com/fochzprzytupem