poniedziałek, 4 maja 2015

Wątróbka z boczkiem

Bardzo prosty i szybki pomysł na obiad. Uwielbiam wątróbkę i staram się ja przygotowywać na wiele sposobów. Do tego mój ulubiony makaron z jajkiem.



300 g boczku
500 g wątróbki drobiowej
2 cebule
Przyprawa do mięsa
0,5 szklanki bulionu
Sól
Pieprz
300 g makaronu świderki
4 jajka
Olej
Cebulkę kroimy w piórka, boczek w kosteczkę. Rozgrzewamy olej na patelni i szklimy cebulkę. Dokładamy boczek. Wątróbkę myjemy, oczyszczamy i doprawiamy przyprawą do mięsa. Dodajemy do boczku i cebuli. Podlewamy bulionem. Dusimy do miękkości wątróbki.Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie, odcedzamy. Przekładamy na osobną patelnie, wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy do ścięcia się jajek. 


1 komentarz:

  1. Najlepszą wątróbkę robi mój dziadek :)
    Pozdrawiam,
    fit-healthylife.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń