Bardzo prosty i szybki pomysł na obiad. Uwielbiam wątróbkę i
staram się ja przygotowywać na wiele sposobów. Do tego mój ulubiony makaron z
jajkiem.
300 g boczku
500 g wątróbki drobiowej
2 cebule
Przyprawa do mięsa
0,5 szklanki bulionu
Sól
Pieprz
300 g makaronu świderki
4 jajka
Olej
Cebulkę kroimy w piórka, boczek w
kosteczkę. Rozgrzewamy olej na patelni i szklimy cebulkę. Dokładamy boczek.
Wątróbkę myjemy, oczyszczamy i doprawiamy przyprawą do mięsa. Dodajemy do
boczku i cebuli. Podlewamy bulionem. Dusimy do miękkości wątróbki. Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie, odcedzamy. Przekładamy na osobną patelnie, wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy do ścięcia się jajek.
Najlepszą wątróbkę robi mój dziadek :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
fit-healthylife.blogspot.com