Małe co nieco do porannej lub
popołudniowej kawy. Takie ciasteczka sprawdzą się na rodzinnych spotkaniach i
piknikach.
250 g twarogu półtłustego
250 g masła
250 g mąki pszennej + do podsypania
1 jajko
Marmolada wieloowocowa
Cukier puder
Do miski przesiewamy mąkę.
Dodajemy twaróg i posiekane masło oraz jajko. Wszystko zagniatamy na jednolitą
masę. Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy obsypanej mąką, na grubość ok. 5 mm.
Wycinamy kwadraty o boku 10 cm. Brzeg każdego smarujemy marmoladą, zwijamy w
rulon. Ciasteczka pieczemy w 180*C przez 15 minut. Po wystudzeniu oprószamy
cukrem pudrem.
Jakie słodkie te ciasteczka Wiola, masz jeszcze?
OdpowiedzUsuńAgatko już zjedzone:-( Ale upiekę nowe:-)
Usuń