sobota, 6 czerwca 2015

Skrzydełka pieczone w jogurcie

Skrzydełka pieczone w jogurcie są bardzo kruche. Czerwona papryka nadała im wyrazistości i pikantnego smaku.



1 kg skrzydełek
Przyprawa do kurczaka
250 ml jogurtu naturalnego
3 łyżki oleju z cytryną i bazylią
2 łyżeczki ostrej czerwonej papryki
1 łyżeczka kolendry
0,5 łyżeczki soli
0,5 łyżeczki pieprzu


Skrzydełka dokładnie myjemy i odcinamy lotki. Nacieramy przyprawą do kurczaka. W miseczce mieszamy jogurt naturalny,olej, czerwoną paprykę, utartą w moździerzu kolendrą, solą i pieprzem. Zalewamy kurczaka. Odstawiamy pod przykryciem do lodówki na minimum 2 godziny. Po tym czasie pieczemy na ruszcie w piekarniku przez 40 minut w 200*C. Co jakiś czas obracamy skrzydełka. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz