Skrzydełka pieczone w jogurcie są bardzo kruche. Czerwona
papryka nadała im wyrazistości i pikantnego smaku.
1 kg skrzydełek
Przyprawa do kurczaka
250 ml jogurtu naturalnego
3 łyżki oleju z cytryną i bazylią
2 łyżeczki ostrej czerwonej papryki
1 łyżeczka kolendry
0,5 łyżeczki soli
0,5 łyżeczki pieprzu
Skrzydełka dokładnie myjemy i
odcinamy lotki. Nacieramy przyprawą do kurczaka. W miseczce mieszamy jogurt
naturalny,olej, czerwoną paprykę, utartą w moździerzu kolendrą, solą i
pieprzem. Zalewamy kurczaka. Odstawiamy pod przykryciem do lodówki na minimum 2
godziny. Po tym czasie pieczemy na ruszcie w piekarniku przez 40 minut w 200*C.
Co jakiś czas obracamy skrzydełka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz