Zapraszam do mojej mazurskiej kuchni. W niej zawsze smacznie,
syto i kolorowo! Roladki z farszem z jajek i szynki uświetnią każdą domową
uroczystość czy niedzielny obiad!
1 kg schabu wieprzowego
Sól, Pieprz
Farsz:
3 jajka
Pęczek koperku
30 dag szynki konserwowej
10 dag sera
Sól
Pieprz
2 łyżki keczupu
Panierka:
3 jajka
Bułka tarta
Schab kroimy w plastry ok. 1 cm. Rozbijamy tłuczkiem,
przyprawiamy solą i pieprzem.
Jajka gotujemy na twardo,
obieramy i siekamy bardzo drobno. Szynkę konserwową kroimy w kosteczkę. Ser
ścieramy na tarce o średnich oczkach. Koperek siekamy. Wszystkie składniki
farszu łączymy, doprawiamy. Schab układamy na desce, nakładamy farsz, zwijamy w
roladkę. Każdą panierujemy w jaku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na
rozgrzanej patelni.
Bardzo fajne roladki, to jest coś z gatunku co ja klasyfikuję jako "nadają się na niedzielny obiad".
OdpowiedzUsuńDziękuję:-) To prawda ,,nadają się" na niedzielny obiad:-)
Usuń