Pomysł na podanie schabowych w
innej formie. Uwielbiam smak keczupu i pomidorów.
500 g schabu
150 g pieczarek
Sól
Pieprz
1 szklanka bulionu
0,5 łyżeczki chilli
0,5 łyżeczki ostrej czerwonej papryki
0,5 szklanki keczupu
2 łyżki natki pietruszki
Schab kroimy w plastry, rozbijamy
tłuczkiem (jak na schabowe). Każdy płat dzielimy na paski ok. 5 cm.
Przyprawiamy solą i pieprzem. Zwijamy w roladki. Mięso podsmażamy na rozgrzanej
patelni. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Dusimy i podlewamy bulionem
oraz keczupem. Doprawiamy chili i ostrą czerwoną papryką oraz dodajemy natkę
pietruszki. Dokładnie mieszamy i dusimy do miękkości mięsa.
Wyglądają cudownie! Świetny pomysł na wykorzystanie schabu w innej wersji niż kotlety :) Z całą pewnością przygotuję ten przysmak! Pozdrawiam http://vitraillight.blogspot.com/
OdpowiedzUsuń