niedziela, 14 czerwca 2015

Mini roladki w sosie pomidorowym

Pomysł na podanie schabowych w innej formie. Uwielbiam smak keczupu i pomidorów.


500 g schabu
150 g pieczarek
Sól
Pieprz
1 szklanka bulionu
0,5 łyżeczki chilli
0,5 łyżeczki ostrej czerwonej papryki
0,5 szklanki keczupu
2 łyżki natki pietruszki


Schab kroimy w plastry, rozbijamy tłuczkiem (jak na schabowe). Każdy płat dzielimy na paski ok. 5 cm. Przyprawiamy solą i pieprzem. Zwijamy w roladki. Mięso podsmażamy na rozgrzanej patelni. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Dusimy i podlewamy bulionem oraz keczupem. Doprawiamy chili i ostrą czerwoną papryką oraz dodajemy natkę pietruszki. Dokładnie mieszamy i dusimy do miękkości mięsa. 


1 komentarz:

  1. Wyglądają cudownie! Świetny pomysł na wykorzystanie schabu w innej wersji niż kotlety :) Z całą pewnością przygotuję ten przysmak! Pozdrawiam http://vitraillight.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń