Aromatyczne i bardzo smaczne
kawałki schabu wieprzowego w 3 różnych serach. Uwielbiam takie smaki.
600 g schabu wieprzowego
1 łyżka przyprawy typy Vegeta
Słodka czerwona papryka
Olej do obsmażenia
10 pieczarek
1 cebula
2 łyżki śmietany 18%
50 g serka topionego Gouda
50 g twardego sera Gouda
50 g sera feta
Sól
Pieprz
1 szklanka bulionu
100 brązowego ryżu Skworcu (tu kupisz)
Schab kroimy w 1 cm plastry.
Każdy przecinamy na pół. Delikatnie rozbijamy, nacieramy przyprawą typu Vegeta
i słodką czerwoną papryką. Mięso obsmażamy na rumiano na patelni, przekładamy
do większego garnka. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w kosteczkę.
Podsmażamy je na patelni po smażeniu mięsa, przekładamy do garnka. Na patelnię
wlewamy bulion, dodajemy pokrojone kawałki sery i śmietanę. Mieszamy do
rozpuszczenia się serów. Doprawiamy solą i pieprzem. Sos przelewamy do mięsa. W
razie potrzeby podlewamy jeszcze wodą (jeżeli sos jest za gęsty). Całość dusimy
do miękkości mięsa. Mięso podałam z ugotowanym brązowym ryżem.
Dawno takiego schabu nie adłąm :)
OdpowiedzUsuńJest pyszny:-)
Usuń