Szybko i smacznie – czyli
połączenie mięsa z makaronem. Całość dopełnia młoda cukinia, ser feta i czarne
oliwki.
300 g mięsa mielonego wieprzowego
100 g pieczarek
1 cebula
1 młoda cukinia
10 czarnych oliwek
2 łyżki keczupu
3 łyżki koncentratu pomidorowego
100 ml bulionu
Sól
Pieprz
1 łyżeczka ziół prowansalskich
50 g sera feta
250 g makaronu tagliatelle
Cebulę kroimy w kosteczkę,
pieczarki w plasterki. Szklimy je na rozgrzanej patelni. Dodajemy mielone mięso
i pokrojoną w małą kosteczkę cukinię (wcześniej obraną ze skóry). Wszystko
podsmażamy. Dodajemy keczup, koncentrat pomidorowy oraz wlewamy bulion. Całość
doprawiamy solą i pieprzem oraz ziołami. Na samym końcu dodajemy pokrojone
czarne oliwki oraz ser feta. Podajemy w ugotowanym al dente makaronem
tagliatelle.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz