niedziela, 30 sierpnia 2015

Burgery z cebulką i pietruszką

Takie burgery idealnie sprawdzą się jako wkładka do bułek z warzywami. Sprawdza się również jako danie główne z ziemniaczkami.

Danie podałam na talerzyku od Porcelana Bogucice



500 g wieprzowego mięsa mielonego
1 jajko
2 łyżki bułki tartej + do obtoczenia
Pęczek natki pietruszki
1 duża cebula
Sól
Pieprz

Do miski przekładamy mielone mięso, jajko, bułkę tartą. Dokładnie wyrabiamy. Cebulkę kroimy w bardzo drobną kosteczkę, natkę pietruszki siekamy. Dodajemy do mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy i formujemy płaskie burgery, obtaczamy w bułce tartej. Rozgrzewamy patelnię grillową i smażymy na rumiano z każdej strony. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz