piątek, 28 sierpnia 2015

Zupa gulaszowo-warzywna

Syta, pożywna i aromatyczna zupa. Czuć podsmażoną cebulkę i bukiet warzyw. Można powiedzieć, że jest to pomidorowa w bogatszej wersji.



600 g mięsa gulaszowego
1 łyżka mąki
1 łyżeczka czerwonej ostrej papryki
1 cebula
2 marchewki
450 g mieszanki warzywnej 9-składnikowej
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 litry wody
2 kostki rosołowe
Sól
Pieprz

Mięso kroimy na mniejsze kawałeczki. Przyprawiamy czerwoną papryką i obtaczamy w mące. Cebulę kroimy w piórka. Szklimy w większym garnku z odrobiną oleju. Dokładamy mięso i razem wszystko podsmażamy. Całość zalewamy wodą, dodajemy kostki rosołowe. Marchewki obieramy i kroimy w pół plasterki. Do zupy dodajemy marchewkę oraz mieszankę warzywną. Zmniejszamy ogień i gotujemy do miękkości mięsa. Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Zupę podajemy z ugotowanym w osobnym garnku ryżem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz