środa, 30 września 2015

Deser z czekoladową manną i mango

Szybki i zdrowy deser z kaszy manny, płatków owsianych, mango i gruszki. Mnie najbardziej smakuje podawany na ciepło.




1 szklanka mleka
5 łyżek kaszy manny
1 łyżka cukru
5 kostek czekolady z bakaliami
6 łyżek płatków owsianych z siemieniem lnianym
Połowa mango
Połowa gruszki
Czekolada do dekoracji

W rondelku gotujemy mleko z cukrem. Dosypujemy kaszę manną oraz kostki czekolady. Energicznie mieszamy do powstania gładkiej czekoladowej masy. Masę przelewamy do pucharka. Płatki prażymy na rozgrzanej patelni, aż ładnie zbrązowieją. Połowę układamy na masie z kaszy. Owoce obieramy i blendujemy na gładki krem. Wykładamy do pucharka, posypujemy resztą płatków. Dekorujemy czekoladą.


5 komentarzy: