Domowy fast food z domowymi bagietkami i ostrym kurczakiem marynowanym w białym pieprzu
i papryczkach chilli.
Hot - dogi podałam na talerzyku Scania Porcelana Bogucice
5 bagietek (przepis na domowe tutaj)
400 g filetu z piersi kurczaka
0,5 łyżeczki białego pieprzu
1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
1 łyżeczka lubczyku
2 papryczki chilli
2 łyżki oliwy z oliwek
2 pomidory
1 czerwona cebula
1 ogórek
100 g startego żółtego sera
Dresing tysiąca lat Folwark (klik)
Filet z kurczaka kroimy na małe
kawałeczki. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka, białym pieprzem i lubczykiem.
Mieszamy dokładnie, dolewamy oliwę i posiekane papryczki chilli. Odstawiamy do
lodówki na 1 godzinę. Smażymy na rozgrzanej patelni. Pomidory oraz ogórka
kroimy w kosteczkę, czerwoną cebulę w piórka. Bagietki przecinamy wzdłuż, ale
nie docinamy do końca. W środku wykładamy gorącego kurczaka, starty ser oraz
warzywa. Polewamy dressingiem.
domowe najlepsze :)
OdpowiedzUsuńPyszności! Wyglądają wspaniale ;)
OdpowiedzUsuń