Kurczak o smaku wielu pieczonych warzyw. Mięso jest bardzo
aromatyczne i mięciutkie.
1 kg udek z kurczaka
Przyprawa do kurczaka
Ostra czerwona papryka
Majeranek
1 czerwona papryka
3 łyżki natki pietruszki
5 pieczarek
1,5 cebuli
30 ml oleju
Udka z kurczaka myjemy i dzielimy
na części. Dokładnie nacieramy przyprawą do kurczaka, ostrą papryką i
majerankiem. Mięso układamy w żaroodpornym naczyniu. Wszystkie warzywa
(papryka, pieczarki, cebula i natka pietruszki) kroimy w kosteczkę. 2/3 warzyw
miksujemy na gładki krem w blenderze. Mieszamy z resztą warzyw. Wykładamy na
mięsie. Kurczaka pieczemy pod przykryciem przez 1 godzinę 10 minut w 190*C. Pod
koniec na kilka minut możemy odkryć naczynie, po to aby mięso się zarumieniło.
Wiola nominowałam Cię do zabawy Liebster Blog Aword
OdpowiedzUsuńhttps://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/liebster-blog-award-2015/