Bardzo wyraziste i ostre skrzydełka prosto z grilla. Smaku
nadaje sos sojowy, cytryna i bardzo ostra papryka zawarta w harissie. I ta chrupiąca skórka.
1 kg skrzydełek z kurczaka
1 łyżeczka przyprawy do kebaba Skworcu (klik)
1 łyżeczka harissy Skworcu (klik)
2 łyżki sosu sojowego
Sok z cytryny (2 łyżki)
Skrzydełka dokładnie myjemy, osuszamy i odcinamy lotki. Mięso
dokładnie nacieramy przyprawą do kebaba i harissą. Sok z cytryny mieszamy z
sosem sojowym. Zalewamy nimi mięso. Odstawiamy na około 1 godzinę do lodówki.
Po tym czasie rozgrzewamy piekarnik z funkcją grilla na 200 *C. Kurczaka
układamy na ruszcie. Dodatkowo smarujemy pozostałym sosem. Grillujemy około 60
minut, od czasu do czasu obracamy skrzydełka. Podajemy z ulubionym sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz