Czasem gdy mamy mało czasu lub gdy nic nam się nie chce
warto pokusić się o dobry gotowy sos. Dodajemy tylko swoje ulubione mięso,
warzywa, przyprawy i obiad gotowy!
1 podwójna pierś z kurczaka
Przyprawa do kurczaka
2 cebule
1/2 czerwonej papryki
7 pieczarek
520 g sosu słodko-kwaśnego JAMAR
0,5 łyżeczki curry
0,5 łyżeczki oregano
0,5 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki
1 łyżeczka lubczyku
Sól
Pieprz
150 g ryżu
Cebulę oraz paprykę kroimy w
drobna kosteczkę. Szklimy na rozgrzanym oleju. Filet z kurczaka kroimy na
mniejsze kawałki, przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Dokładamy do cebuli i
papryki, dusimy. Na końcu dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Wszystko
mieszamy. Całość zalewamy sosem, doprawiamy przyprawami i dusimy jeszcze kilka
minut. Podajemy na ugotowanym ryżu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz