czwartek, 19 maja 2016

Pieczone pałki kurczaka w boczku

Banalnie prosty w przygotowaniu obiad. Wystarczy mięso, boczek, trochę przypraw i obiad gotowy. A chrupiący boczek, który wtopił się w kurczaka jest rewelacyjny.



1 kg pałek z kurczaka
Przyprawa do mięsa
1 łyżka lubczyku
8 plastrów chudego boczku
0,5 łyżeczki słodkiej papryki
Oliwa do skropienia

Mięso dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Dokładnie przyprawiamy przyprawą do mięsa oraz lubczykiem. Każdą pałkę owijamy szczelnie boczkiem. Układamy je w naczyniu żaroodpornym. Wierzch obsypujemy słodką papryką oraz skrapiamy oliwą z oliwek. Pieczemy pod przykryciem w 190*C przez 1 godzinę 20 minut. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz