wtorek, 17 maja 2016

Polędwiczki drobiowe w szpinaku z ziemniakami

Drobiowe danie z moim ulubionym szpinakiem. Do tego ugotowane ziemniaczki w kremowej śmietance.


300 g drobiowych polędwiczek
Przyprawa do mięsa
100 g mrożonego szpinaku
2 ząbki czosnku
1 szklanka bulionu
Sól
Pieprz
3 łyżki śmietany 18%
4 ugotowane ziemniaki
2 łyżki koperku
1 łyżka natki pietruszki
Olej do smażenia

Polędwiczki z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Możemy je pokroić na mniejsze  kawałki. Przyprawiamy przyprawą do mięsa. Obsmażamy na patelni. Dokładamy mrożony szpinak oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy szpinak będzie mieć gładką konsystencję dolewamy bulion. Całość dusimy około 10 minut. Po tym czasie zaciągamy śmietanką. Dokładamy posiekane ziemniaki, koperek i natkę pietruszki. Wszystko mieszamy i jeszcze chwilkę dusimy. 


1 komentarz: