Drobiowe danie z moim ulubionym szpinakiem. Do tego
ugotowane ziemniaczki w kremowej śmietance.
300 g drobiowych polędwiczek
Przyprawa do mięsa
100 g mrożonego szpinaku
2 ząbki czosnku
1 szklanka bulionu
Sól
Pieprz
3 łyżki śmietany 18%
4 ugotowane ziemniaki
2 łyżki koperku
1 łyżka natki pietruszki
Olej do smażenia
Polędwiczki z kurczaka myjemy i
osuszamy papierowym ręcznikiem. Możemy je pokroić na mniejsze kawałki. Przyprawiamy przyprawą do mięsa.
Obsmażamy na patelni. Dokładamy mrożony szpinak oraz przeciśnięty przez praskę
czosnek. Gdy szpinak będzie mieć gładką konsystencję dolewamy bulion. Całość
dusimy około 10 minut. Po tym czasie zaciągamy śmietanką. Dokładamy posiekane
ziemniaki, koperek i natkę pietruszki. Wszystko mieszamy i jeszcze chwilkę
dusimy.
Skusiłabym się na Twoją propozycję polędwiczek :)
OdpowiedzUsuń