Porządny kawał mięsa w koperkowej marynacie oraz warzywa to
idealny obiad. Mięso pięknie przenikło zapachem kopru i warzyw.
1 kg karkówki wieprzowej
Przyprawa do karkówki
Słodka czerwona papryka
Liść lubczyku suszony
Suszony koperek
3 cebule
3 marchewki
7 pieczarek
1/4 korzenia selera
Przyprawa uniwersalna typu Kucharek
Oliwa z oliwek
Karkówkę kroimy w 1 cm plastry.
Nacieramy dokładnie przyprawą do karkówki, słodką czerwoną papryką, liściem
lubczyku i suszonym koperkiem. Odstawiamy na noc do lodówki.
Cebulę kroimy w
piórka, marchewki oraz pieczarki w plasterki, seler w kosteczkę.
W naczyniu
układamy mięso przekładając je cebulą, marchewką i selerem. Pieczarki
rozkładamy na wierzchu. Całość przyprawiamy przyprawą uniwersalną i skrapiamy
oliwą z oliwek. Pieczemy pod przykryciem przez 1,5 godziny w 190*C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz