Bogato nadziane placki tortilli z soczystym kurczakiem,
pieczarkami i zapieczonym serem. Chrupkości nadają świeże warzywa.
4 placki tortilli śr. 30 cm
400 g fileta z piersi kurczaka
Przyprawa do gyrosa
150 g pieczarek
150 g żółtego sera
1/2 czerwonej papryki
2 pomidory
1 ogórek
8 łyżek sosu czosnkowego
Filet z piersi kurczaka kroimy w
drobną kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do gyrosa. Pieczarki kroimy w pół
plasterki. Kurczaka z pieczarkami smażymy do miękkości na rozgrzanej patelni.
Ser
ścieramy na tarce o średnich oczkach.
Świeże warzywa, pomidor, ogórek i paprykę kroimy
w kosteczkę. Na płatach tortilli rozsmarowujemy łyżkę sosu. Układamy kurczaka z
pieczarkami, świeże warzywa i ser. Zawijamy w rożek. Górę posypujemy serem. Placki
lepiej zawinąć w folię aluminiową, wtedy nam się nie rozpadną. Gotowe tortille
zapiekamy w piekarniku w 190*C przez 5-7 minut (do momentu rozpuszczenia sera).
Lubię takie przekąski z tortilli, a u Ciebie dzisiaj świetne nadzienie.
OdpowiedzUsuń