poniedziałek, 13 czerwca 2016

Tortille z kurczakiem, serem i pieczarkami

Bogato nadziane placki tortilli z soczystym kurczakiem, pieczarkami i zapieczonym serem. Chrupkości nadają świeże warzywa.


4 placki tortilli śr. 30 cm
400 g fileta z piersi kurczaka
Przyprawa do gyrosa
150 g pieczarek
150 g żółtego sera
1/2 czerwonej papryki
2 pomidory
1 ogórek
8 łyżek sosu czosnkowego


Filet z piersi kurczaka kroimy w drobną kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do gyrosa. Pieczarki kroimy w pół plasterki. Kurczaka z pieczarkami smażymy do miękkości na rozgrzanej patelni. 








Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach.  







Świeże warzywa, pomidor, ogórek i paprykę kroimy w kosteczkę. Na płatach tortilli rozsmarowujemy łyżkę sosu. Układamy kurczaka z pieczarkami, świeże warzywa i ser. Zawijamy w rożek. Górę posypujemy serem. Placki lepiej zawinąć w folię aluminiową, wtedy nam się nie rozpadną. Gotowe tortille zapiekamy w piekarniku w 190*C przez 5-7 minut (do momentu rozpuszczenia sera).



1 komentarz:

  1. Lubię takie przekąski z tortilli, a u Ciebie dzisiaj świetne nadzienie.

    OdpowiedzUsuń