Takie kotleciki na pewno zaspokoją głód zarówno u dzieci jak
i dorosłych. Polecam podanie ich z frytkami!
250 g fileta z piersi kurczaka
Przyprawa do kurczaka
1 cebula
1/2 czerwonej papryki
7 pieczarek
2 jajka
2 łyżki bułki tartej
2 łyżki amarantusa ekspandowanego
1 łyżeczka koperku (świeżego)
2 łyżki tartego parmezanu
50 g sera feta
Sól
Pieprz
Cząber
Filet z piersi kurczak kroimy w
kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do kurczaka. Cebulę oraz czerwoną paprykę
kroimy w drobną kosteczkę. Pieczarki ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystkie
pokrojone składniki mieszamy z jajkiem, bułką tartą, amarantusem, tartym
parmezanem, pokrojoną w kostkę fetą i koperkiem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Formujemy okrągłe kotlety. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Kotleciki wyglądają apetycznie ;-)
OdpowiedzUsuń