piątek, 14 kwietnia 2017

Pasta jajeczna z makrelą, rzodkiewką i serem feta

Taką pastę przygotujemy w kilka minut. Jest idealna na kanapki jak i do podjadania prosto z miseczki. Polecam na wielkanocny stół. Z chrupiącą rzodkiewką i serem feta jest wyśmienita!




4 jajka
1 mała wędzona makrela
1 pęczek rzodkiewek
2 łyżki majonezu
100 g sera feta
Pieprz świeżo mielony


Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek, bardzo drobno siekamy. Ser feta rozcieramy widelcem na gładką pastę. Makrelę dzielimy na małe kawałeczki. Rzodkiewkę myjemy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Dodajemy majonez i świeżo mielony pieprz. Nie solimy, ponieważ ser jest dość słony.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz