poniedziałek, 4 czerwca 2018

Mus truskawkowy (smoothie bowl)

Gęsty koktajl podawany w pucharku z różnymi dodatkami będzie idealnym śniadaniem i zaspokoi głód na kilka godzin. Zmrożone truskawki sprawiły, że koktajl smakował jak lody.




2 szklanki mrożonych truskawek
1 banan
¾ szklanki mleka
Cukier kokosowy
Płatki migdałowe
Migdały


Truskawki (mrożone) wkładamy do blendera. Dobrze by było aby blender był o wysokiej mocy, ponieważ słabsze mogą mieć trochę ciężko z miksowaniem. Do truskawek kroimy kawałki banana, wlewamy mleko. Całość miksujemy na gładki krem. Płynne zimne smoothie przelewamy do pucharków, dekorujemy cukrem kokosowym, migdałami i płatkami migdałowymi.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz