wtorek, 5 czerwca 2018

Pasta jajeczna z awokado i szczypiorku

Pyszna pasta śniadaniowa do przygotowania w kilka minut. Bałam się połączenia awokado i jajek, nie wiedziałam czy będzie mi smakować. Smak był pyszny! Pasta idealna na kanapki!




3 jajka
½ dojrzałego awokado
½ pęczka szczypiorku
Sól
Pieprz
Szczypta czosnku granulowanego
1 łyżka jogurtu naturalnego


Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek. Awokado obieramy z łupiny. Szczypiorek siekamy drobno nożem. Do blendera lub rozdrabniacza przekładamy pokrojone jajka, kawałki awokado i szczypiorek. Miksujemy tak długo, aż pasta będzie gładka. Doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą czosnku granulowanego. Dodajemy jogurt naturalny, mieszamy dokładnie łyżką.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz