czwartek, 14 czerwca 2018

Sałatka z tortellini, tuńczykiem i szczypiorkiem

Sałatka, która sprawdzi się na domowych uroczystościach jak i również świetny dodatek do dań z grilla. Szybka w przygotowaniu a jaka smaczna!




250 g kolorowego tortellini z szynką
1 zielony ogórek
200 g tuńczyka w sosie własnym
6 dużych rzodkiewek
½ pęczka świeżego szczypiorku
Sól
Pieprz
3 łyżki majonezu


Makaron gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Odcedzamy. Ogórka obieramy, kroimy w kosteczkę. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Rzodkiewki dokładnie myjemy i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek siekamy bardzo drobno nożem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez i ponownie mieszamy. Odstawiamy do lodówki aby smaki się przegryzły.





2 komentarze:

  1. włąsnie szukam pomysłu na dania na weekendowe spotkanie ze znajomymi, myślę, że taka sałatka będzie idalnym rozwiązniem, prezentuje się bardzo apetycznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda absolutnie przepysznie! A do tego szybko się ją wykonuje! Koniecznie wrzuć przepis na konkurs tuńczyka princes- kogoś zainspiruje a może Tobie uda się coś wygrać ;)

    OdpowiedzUsuń