Rewelacyjny sernik na zimno! Podstawą tego sernika są znane wszystkim serki wiejskie. Dodatek galaretki agrestowej sprawił, że z masy powstała delikatna pianka. Smaku ciastu nadają sezonowe truskawki! Uwielbiam takie lekkie domowe ciasta!
Zgodnie z nazwą akcji ,,Zróbmy coś dobrego" przygotowałam to ciasto z pomocą mojej małej 2-letniej Nadusi. Fajnie było robić coś razem, patrzeć jak pomoc sprawia jej ogromną radość. Takie małe rączki a tak rwą się do pomocy. Bezcenny jest to czas, kiedy możemy zrobić coś razem w tym zabieganym codziennym życiu.
Zgodnie z nazwą akcji ,,Zróbmy coś dobrego" przygotowałam to ciasto z pomocą mojej małej 2-letniej Nadusi. Fajnie było robić coś razem, patrzeć jak pomoc sprawia jej ogromną radość. Takie małe rączki a tak rwą się do pomocy. Bezcenny jest to czas, kiedy możemy zrobić coś razem w tym zabieganym codziennym życiu.
Wtedy to właśnie człowiek docenia takie chwile... Takie na pozór proste robienie ciasta, a takie wymowne...
200 g herbatników pełnoziarnistych
60 g margaryny Palma spółki Bielmar
400 g ziarnistego serka wiejskiego
2 łyżki ksylitolu
2 łyżki nasion chia
2 galaretki agrestowe
3 szklanki wrzątku
300 g świeżych truskawek
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz