Pyszne
kluseczki z twarogu i mąki kukurydzianej. Obiad na słodko – rewelacja! Ciepłe
polane sosem borówkowym stworzyły pyszny obiad. Możemy użyć dowolne owoce. Jest to też idealny pomysł na obiad dla najmłodszych.
125
g chudego twarogu
1
jajko
1
łyżka miodu
2
łyżki mąki kukurydzianej
0,5
szklanki borówek
3
łyżki jogurtu naturalnego gęstego
Do
miski przekładamy twaróg, wbijamy jajko. Wlewamy miód oraz wsypujemy mąkę
kukurydzianą. Całość zagniatamy na gładką masę, formujemy małe kuleczki lub
kluski. W garnku zagotowujemy wodę. Wrzucamy kluseczki na wrzątek i gotujemy
przez kilka minut. Dosłownie 3 minuty od wypłynięcia na wierzch wystarczą.
Ciepłe kluski polewamy musem owocowym (zmiksowane borówki z jogurtem
naturalnym).
Cudnie wyglądają a podejrzewam, że smakują jeszcze lepiej :) Z pewnością wypróbuję!
OdpowiedzUsuń