Zdrowy deser w słoiczku, który wystarczy zabrać ze sobą do pracy lub szkoły. Uwielbiam smak mango! Jogurt w połączeniu z nasionami chia i cynamonem stanowi rewelacyjny smak.
2 porcje:
330 g gęstego jogurtu naturalnego
1 łyżeczka cynamonu
3 łyżki nasion chia <Radix- bis>
2 kiwi
2 mango
Wiórki kokosowe do posypania
Jogurt naturalny mieszamy z nasionami chia oraz cynamonem. Kiwi obieramy ze skórki, kroimy w kosteczkę. Mango obieramy ze skórki i oddzielamy od pestki. Blendujemy je na gładki krem. W słoiczkach układamy następujące warstwy: połowa jogurtu z nasionami, pokrojone kiwi, połowę mango, resztę jogurtu oraz resztę mango. Wierzch obsypujemy nasionami chia i wiórkami kokosowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz