piątek, 20 grudnia 2019

Musztardowe kotlety siekane z kurczaka

Kolejna inspiracja na temat znanych placuszków z kurczaka. U nas obowiązkowo na każdej domowej imprezie.  Są wyśmienite na ciepło jak i na zimno. Polecam!




1 filet z piersi kurczaka
4 łyżki kukurydzy
½ pęczka szczypiorku
200 g żółtego sera
10 pieczarek
1 łyżka musztardy sarepskiej
4-5 jajek
1 biała cebula
1, łyżki mąki pszennej lub ryżowej
Sól
Pieprz
Czosnek granulowany
Suszony liść lubczyku

Filet z kurczaka kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Dodajemy starte na tarce o średnich oczkach żółty ser oraz pieczarki. Wsypujemy kukurydzę oraz posiekany drobno szczypiorek. Wbijamy jajka, dodajemy musztardę i mąkę. Całość doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i suszonym lubczykiem. Kotleciki smażymy na rozgrzanej patelni (na rumiano z każdej strony).








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz